V lete budú pre novomestské deti otvorené zberné materské školy

27.05.2012 Bratislava

Bratislava 27. mája (TASR) – Každú z 11 materských škôl (MŠ), ktoré sú v správe bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, v lete zatvoria minimálne na päť týždňov. Napriek ich obmedzenému režimu, však bude počas júla a augusta stále jedna fungovať.

Rodičia sa teda nemusia obávať, že by počas pracovnej doby nemali svoje ratolesti kam dať. "Letná prevádzka je totiž zabezpečená tak, aby bola vždy niektorá z novomestských materských škôl otvorená," vysvetlil Ján Borčin z novomestského miestneho úradu. Tá bude v danom čase slúžiť aj ako takzvaná zberná škôlka. Borčin upozorňuje, že rodič, ktorý bude chcieť v lete umiestniť dieťa v takejto škôlke, to bude musieť vedeniu príslušnej materskej školy vopred nahlásiť.

Prvý júlový týždeň však budú fungovať všetky MŠ, okrem tej na Cádrovej ulici. Počas druhého ich bude otvorených ešte šesť. Taktiež v posledný augustový týždeň budú zatvorené už len dve MŠ, a to na ulici Na Revíne a na Letnej. Presný rozpis o tom, ktoré materské školy sú v prevádzke počas leta, nájdu Novomešťania na oficiálnej webovej stránke mestskej časti www.banm.sk

Materské školy musia mať upravený režim prevádzky, aby si aj učiteľky, personál a technická údržba budov a areálov mohli čerpať dovolenku, informuje Nové Mesto na webstránke.
 

Vyberte región